nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Egyetemre került a hajléktalan Jézus

A Jézust egy padon fekve ábrázoló szobor két egyetemi kampuszon is látható lesz.

nyest.hu | 2014. január 10.
|  

Az életnagyságú szobor egy padon fekvő alakot ábrázol, aki lepelbe burkolózva takarja el az arcát. Csak a lábfeje lóg ki a takaróból. Azt, hogy a lábfején Jézus stigmái láthatók, csak akkor veszi észre a járókelő, ha közelebb megy a szoborhoz. Timothy Schmalznak a hajléktalan Jézust ábrázoló szobra két ontariói egyetemi kampuszon is látható – számolt be az University Affairs.

Az ellentmondásos megítélésű szobrot 2013 februárjában a torontói egyetem jezsuita teológiai főiskoláján állították ki. Majd  a King's University College kampuszán is helyet kapott. Ez előtt kétszer utasították vissza a kiállítását – egy torontói és egy New York-i katedrálisban. Ferenc pápa azonban nem fordította el a fejét, amikor meglátta a hajléktalan Jézust ábrázoló alkotást; 2013 novemberében a katolikus egyházfő megáldotta a szobrot a Szent Péter téren.

A hajléktalan Jézus
A hajléktalan Jézus
(Forrás: universityaffairs.ca)

David Sylvester, a King’s University College igazgatója szerint a köztéri művészetnek az a feladata, hogy „elgondolkodtassa az embereket azzal kapcsolatosan, hogy kik ők maguk, és milyen módon viselkednek embertársaikkal”. Az igazgató azt reméli, hogy a kampuszon kiállított hajléktalan Jézus némi elgondolkodtatja és párbeszédre ösztönzi a diákokat és mindazokat, akik az egyetem területén megfordulnak.

Forrás

Homeless Jesus statue now a fixture on two campuses

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X