nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
keressetek, és találtok
A sátán teje

„...akik nem imádták a fenevadat, sem az ő képmását, és nem vették fel az ő bélyegét a homlokukra és kezükre: ezek életre keltek, és uralkodtak a Krisztussal ezer esztendeig.” (Jel 20)

nyest.hu | 2014. május 26.
|  

A Рузское Молоко ([russzkoje moloko], azaz ’orosz tej’ sajátos írásmóddal) vásárlói különös jelenségre figyelhettek fel. A cég termékein megjelenő vonalkód pirossal át van húzva. 

Natur joghurt az Orosz Tejtől
Natur joghurt az Orosz Tejtől
(Forrás: russkoe-moloko.ru)

Arra a kérdésre, hogy miért, a cég weboldalán találjuk meg a választ. Az oldal szerint régóta közismert, hogy a termékeken megtalálható vonalkód az Antikrisztus pecsétje, hiszen láthatatlanul mindig benne van a sátán jele, a 666. A pravoszláv pópák már régóta figyelmeztetnek, hogy ezek lesznek azok a jelek, melyek megjelennek az emberek kezén és homlokán. Ezek az idők már közel vannak: hiszen azt tervezik, hogy hamarosan mindenkinek lesz egy elektronikus kártyája, melyen minden adat megtalálható róla. Kétségtelen, hogy a vonalkódban a fenevad jele rejtőzik: ezt több tudós mellett megállapította a Szent Szinódus elektronikus technológiákkal foglalkozó különleges bizottsága is.

A Szentírás is megmondja:

Ha valaki imádja a fenevadat és annak képét, és bélyegét felveszi vagy homlokára vagy kezére, az is iszik az Isten haragjának borából, a mely elegyítetlenül töltetett az ő haragjának poharába: és kínoztatik tűzzel és kénkővel a szent angyalok előtt és a Bárány előtt; és az ő kínlódásuknak füstje felmegy örökkön örökké; és nem lesz nyugalmuk éjjel és nappal, a kik imádják a fenevadat és annak képét, és ha valaki az ő nevének bélyegét felveszi.

Ma sok ortodox fellép a vonalkódok használata ellen. A cég azonban kénytelen a vonalkódokat használni, mivel anélkül csak márkaboltjaikban forgalmazhatnák termékeiket. A vonalkód áthúzásával azonban szeretnék jelezni álláspontjukat: a vonalakat nem is egyszerű áthúzásnak tekintik, hanem andráskeresztnek.

De vajon mi az igazság, tényleg a fenevad jelét rejti a vonalkód? Nos, ha akarjuk, igen:

Ott a fenevad! (A nyúlon túl!)
Ott a fenevad! (A nyúlon túl!)
(Forrás: russkoe-moloko.ru)

Minden vonalkódon találhatunk három elválasztójelet. Ezek hosszabbak, mint a magát a kódot alkotó vonalak, de egyébként éppen olyanok, mint a hatos jele. Hogyan másképp zárhatnánk cikkünket, mint egy bibliai idézettel: „keressetek, és találtok” (Lk 11:9).

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X