nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Egyetemi és nyelviskolai képzést is átfogó központ nyílik Óbudán

Felsőoktatási, nyelviskolai, informatikai és OKJ-s képzéseket is kínál majd az óbudai központ.

Edupress | 2010. június 25.
|  

Felsőoktatási, nyelviskolai, informatikai, OKJ-s és felnőttképzési tréningrendszeren alapú képzéseket és képzési szolgáltatásokat egyesít az egykori óbudai laktanya helyén kialakítandó LSI Oktatási Park – jelentette be Révai András, az LSI tartalomfejlesztési igazgatója. A felnőttképzési formákat egyesítő parkban működik jelenleg a Harsányi János Főiskola, és kihelyezett képzést tart itt a Károli Gáspár Református Egyetem. Az élethosszig tartó tanulás jegyében azonban jelenleg is több egyetemmel és főiskolával tárgyalnak a központ vezetői.

Az LSI Informatikai Oktatóközpont Budapest egy átfogó képzési kínálattal rendelkező komplexumot, az LSI Oktatási Parkot építi az élethosszig tartó tanulás jegyében. Az infrastrukturális és szolgáltatási körét bővítő intézmény Óbudán, egy 18 ezer négyzetméteres parkos, fás területen található. Négy épületében felsőoktatási és felnőttképzési intézmények számára nyújt elhelyezést és tartalomfejlesztési szolgáltatásokat, amely mellett szervezői szerepet vállal a képzési intézmények kutatási-fejlesztési potenciáljának kiaknázásában is. Területén működik a Harsányi János Főiskola, a Károli Gáspár Református Egyetem pszichológus képzése, mellette azonban online nyelviskolát, nyelvvizsga központot, kommunikációs tréningeket és szakképzési modulokat is kínál a park.
Révai András elmondta: a hosszas stratégiai tervezés és átszervezés után 2011-re teljesen megújult szolgáltatásokkal, várhatóan több ezer hallgató vesz majd részt az oktatási park képzésein. „Nincs ma Magyarországon egyetlen olyan képzőközpont sem, ahol szinte bármelyik korosztály tudása, teljesítménye és a rendelkezésére álló pénz és idő mérlegelésével választhat képzést magának” – tette hozzá.

A központ céljai, hogy vidéki egyetemek és főiskolák is indíthassanak kihelyezett képzéseket a fővárosban, virtuális tantermének elektronikus megoldásaival pedig hazai és nemzetközi szakemberek előadásait tarthatja meg a fővárosban.

Az oktatóközpont a kilencvenes években kezdte használni az Óbudai Laktanyát, azt azonban csak 2007-ben vásárolta meg. Ekkor kezdték felkészíteni az épületeket: 2009-ben kicserélték a nyílászárókat, és külsőleg hőszigetelték az épületet.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X