nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Egyedülálló dokumentumokkal bővült az ELTE Egyetemi Könyvtára

Huszonháromezer ötszáz egyedülálló dokumentummal bővült az ELTE Egyetemi Könyvtára.

MTI | 2011. december 3.
|  

Az ELTE csütörtöki közleménye szerint az Egyetemi Könyvtár fenntartója, az Eötvös Loránd Tudományegyetem több mint 22 millió forintot nyert az Új Széchenyi terv keretében. A komplex könyvtári szolgáltatások fejlesztését célzó projekt eredménye egyebek közt az ELTE ötvennél több könyvtárát összefogó integrált rendszerébe felvitt 26 855 új rekord, amelyek között unikálisnak mondható kínai, svéd, dán, norvég, olasz és spanyol dokumentumok is szerepelnek.

A támogatásnak köszönhetően olyan könyvtári katalógus-keresőfelületet hoztak létre, ahol az Egyetemi Könyvtár és az ELTE kari könyvtárain túl az ELTE közoktatási intézményeinek könyvtári állománya is elérhető.

Az Egyetemi Könyvtár szolgáltatásaival nyitott a középiskolák felé rendezvényeivel, képzéseivel, az új portál tematikus híreivel.

A projekt lehetővé tette, hogy a könyvtár a nagyközönség számára kulturális és olvasásnépszerűsítő programokat szervezzen: így jöhettek létre kulturális csemegének számító íróolvasó találkozók, különleges koncertek, valamint a középiskolásoknak kiírt pályázat az olvasási szokások vizuális eszközökkel való bemutatására – hangsúlyozza az ELTE közleménye.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X