nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Dalok aszpikban

50 éve, 1949. június 23-án hunyt el Boris Vian francia író, költő, zenész. 39 éves volt. Munkásságára most egy dupla lemezzel emlékezik a francia művészvilág krémje; a lemezen stílszerűen 39 dal hallható – írta a Le Figaro.

nyest.hu | 2009. június 22.
|  

Az album – az író megélt életéveinek megfelelően – 39 dalt tartalmaz, amelyek közül 19 még sosem jelent meg. A dalokat mind Boris Vian írta, aki maga is nagyszerű muzsikus és dalszerző volt: több mint ötszáz dalt szerzett, amelyek egyrészt az általa imádott dzsesszre, másrészt a francia sanzonok hagyományaira épültek.

A készítők tudatosan választották a dalokhoz az előadóművészeket, mivel mind a dallam, mind a szöveg különleges jelentést hordoz. „Ezzel az albummal egyedülálló lehetőségünk nyílt arra, hogy egy olyan lemezt készítsünk, amelyen a legkiválóbb francia művészek szerepelnek” – mondta Fred Pallem, a projekt művészeti vezetője.

A lemez Franciaországban június 21-én jelent meg; a rajta közreműködők között van többek között Jean-Louis Trintignant, Juliette Gréco, Jeanne Moreau és Carla Bruni, Nicolas Sarkozy francia elnök felesége is.

Információ
X