nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Csak óvatosan a Twitter-posztolásainkkal!

Nagy-Britanniában őrizetbe vettek egy helyi konzervatív politikust, aki a Twitter közösségi portálon egy újságíró megkövezésére szólított fel.

MTI | 2010. november 16.
|  

A birminghami városi tanácstagot, Gareth Comptont durva üzenet elküldésének gyanújával vették őrizetbe, de később óvadék fejében szabadlábra helyezték.

Médiajelentések szerint Compton egy blogrovatban fogalmazta meg felhívását:

„Lenne olyan szíves valaki halálra kövezni Yasmin Alibhai-Brownt? Ha maguk nem, akkor én sem árulom el az Amnestynek. Ez tényleg áldás lenne."

Egy konzervatív párti szóvivő elmondta, hogy a tanácstagnak meghatározatlan időre felfüggesztették a tagságát, megjegyezve, hogy „ez a nyelvezet elfogadhatatlan".

A politikus később eltávolította felhívását és bocsánatot kért „a félresikerült tréfáért". Compton elmondta, hogy felhívása válasz volt Alibhai-Brownnak a BBC rádiónak adott interjújára, amelyben az újságíró kifejtette, hogy politikusoknak nincs joguk emberi jogi visszaéléseket kommentálniuk, még akkor sem, ha nőket köveznek meg Iránban.

Az újságírónő, aki a liberális The Independent szerzője, a The Guardiannak elmondta, hogy Compton megjegyzését gyilkosságra való felbujtásként értelmezi. „Ha én, muszlim nőként azt írnám, hogy áldás volna, ha Comptont megköveznék, azonnal letartóztatnának" – közölte véleményét.

Iránban nemzetközi tiltakozás hatására a közelmúltban függesztették fel egy házasságtörés miatt megkövezésre ítélt nő kivégzését.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X