nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • szigetva: @mederi: Abszolút tények nyilván nincsenek. A te hozzászólásaidra azonban a „jelen tudásun...
  2023. 02. 02, 10:55  Urál‒Altaj
 • mederi: @szigetva: Szerintem ilyen típusú vizsgálatoknál abszolút tényekről nyilván nem lehet szó,...
  2023. 02. 02, 08:31  Urál‒Altaj
 • szigetva: @mederi: Csak ez lehetetlen, ha valaki a tényeknek nincs birokában.
  2023. 02. 01, 11:49  Urál‒Altaj
 • mederi: @szigetva: Külön külön a tudományágak gondolom kevésbé hatékonyak, mint ha összeegyeztetve...
  2023. 02. 01, 11:42  Urál‒Altaj
 • szigetva: @mederi: A Pángea 175 mó éve bomlott fel. De tök mindegy, nem hogy 60 mó évre nem látunk v...
  2023. 01. 31, 09:33  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Ellenzéki újságírót késeltek meg

Tádzsik újságíró-szervezetek vasárnap közös nyilatkozatban követelték az orosz hatóságoktól, hogy alaposan vizsgálják ki az egyik neves tádzsik ellenzéki újságíró elleni támadást, amely a héten Moszkvában történt.

MTI | 2012. január 16.
|  

A közép-ázsiai volt szovjet köztársaság újságíró-szövetsége, a Független Tömegtájékoztatási Eszközök Nemzeti Egyesülete és a Tádzsik Médiaszövetség elítélte a támadást és politikai leszámolásnak tekinti azt.

A tádzsik államfő kíméletlen bírálójaként ismert ellenzéki újságírót egy Komszomol sugárúti étterem közelében érte a támadás csütörtökön este. A rendőrség annyit már tisztázott, hogy Dododzson Atovullojevet találkozóra hívta valaki a Viaggio étterembe, és amíg ott várakozott, egy ázsiai kinézetű férfi odarohant hozzá, többször is megszúrta, majd eltűnt. A tádzsik ellenzéki életveszélyes sérülésekkel került kórházba, azóta több műtéten esett át.

Az 56 éves újságíró a Vatandor (Hazafi) elnevezésű tádzsik ellenzéki mozgalom vezetője, amelynek célja a békés hatalomváltás, de a szervezetnek egyetlen ismert tagja sincs. Néhány éve a tádzsik hatóságok elől Oroszországba emigrált.

2011 áprilisában a tádzsik legfőbb ügyészség orosz partnerének megkeresést küldött, amelyben Atovullojev letartóztatását és kitoloncolását kérte, gazdasági bűncselekményekkel gyanúsítva meg az újságírót. A tádzsik kérés ügyében mindeddig nem született döntés.

Az ellenzéki újságíró szerint politikai meggyőződése miatt üldözik. A tádzsik biztonsági szolgálat egyik volt magas rangú vezetője szerint nem valószínű, hogy az Atovullojev elleni támadáshoz a különleges szolgálatoknak köze lenne.

Erkin Muhiddinov szerint hétköznapi oka lehet a késelésnek, mivel, mint magyarázta, „egyetlen egy szolgálat sem követ el a világon ilyen mocskos és értelmetlen tettet, mint amilyen az Atovullojev elleni úgynevezett merénylet volt”.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X