nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Bűnözők a Twitteren

A kiberbűnözők valószínűleg el vannak ragadtatva a mikroblog-szolgáltatástól, mert egyre lelkesebben használják a Twittert.

MTI | 2010. május 26.
|  

Egyre népszerűbbé vált a kiberbűnözők körében a Twitter. A Kaspersky Lab biztonságtechnikai vállalat szerint március közepe óta egyre gyakoribb a twitterezők adatainak lopása, illetve ártalmas programok terjesztése a közösségi oldalon keresztül.

A cég szerint bizonyos orosz fórumokon pénzt is lehet keresni a vírusos Twitter-adatokkal. Ezer „fertőzött” profilért 100-200 dollárt (22-45 ezer forintot) is fizetnek – az ár attól függ, hányan olvassák az adott twitterezők bejegyzéseit.

A közösségi oldalt a vírusos számítógépek összekapcsolt hálózatainak – úgynevezett botneteknek – az irányításához is felhasználják. A botnet olyan számítógépes hálózatot jelent, amelynek tagjai a tulajdonos tudta nélkül távolról érkező parancsoknak engedelmeskednek. A botnetek kialakítói a távolról vezérelt hálózat segítségével könnyen és gyorsan képesek törvénytelen tevékenységeket folytatni.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X