nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A Twitter beveszi a Fehér Házat?

Washington halad a korral: a Fehér Ház szóvivője is mikroblogot ír. Obama elnök azonban még nem twitterezik – lehet, hogy csak idő kérdése a dolog?

MTI | 2010. február 15.
|  

Robert Gibbs, a washingtoni Fehér Ház szóvivője is twitterezni kezdett a hétvégén, hogy gyorsabban tudja tájékoztatni követőit az eseményekről. Gibbs helyettese, Bill Burton már jó ideje írja mikroblog-bejegyzéseit; a gyorsüzeneteket elsősorban arra használja, hogy azonnal reagáljon bizonyos hírekre, valamint hogy valós idejű értesítéseket, rövid kulcsmondatok küldjön a tudósítóknak az elnök fellépéseiről.

Gibbs a Politico hírportálnak elmondta: lenyűgözte, ahogy helyettese Obama legutóbbi fehér házi sajtótájékoztatójának ideje alatt twitter üzeneteivel segített a sajtónak. Hozzátette: fantasztikus dolognak tartja nyomon követni, hogy mások mit gondolnak, tesznek és írnak. A szóvivőnek twitteres bejelentkezése után néhány órán belül 6200 követője akadt.

Az elnöki hivatal ugyanakkor előre figyelmeztette a twitterezőket: mivel Gibbs a Fehér Ház oldaláról indította el saját twitter szálát, az elnöki adatok rögzítéséről szóló törvény értelmében minden beérkező megjegyzést és üzenetet eltárolhatnak. A Fehér Ház hivatalos Twitter-bejegyzéseit egyébként másfél millió felhasználó követi nyomon.

Barack Obama amerikai elnök – bár szívesen él a modern kommunikációs eszközök adta lehetőségekkel, legutóbb például a YouTube videomegosztó portálon válaszolt az érdeklődők kérdéseire – nem twitterezik. „Még soha nem használtam a Twittert” – mondta tavaly novemberi kínai látogatásakor sanghaji diákok előtt.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X