nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Botrány a Harvardon

Mintegy 125 diákot érinthet az amerikai Harvard egyetemen kitört botrány. A diákok nem megengedett eszközöket is igénybe vettek egy vizsga során. Akár egy évre is eltilthatják őket.

Edupress | 2012. szeptember 6.
|  

Csalás gyanújával mintegy 125 diák ellen folyik eljárás az Amerikai Egyesült Államok és a világ egyik leghíresebb egyetemén, a Harvardon –olvasható a Magyar Nemzetben. A The Daily Telegraph közlése szerint a felsőoktatási intézmény vezetősége emberemlékezet óta nem tapasztalt olyan botrányt az egyetemen, amely ennyi hallgatót érintett volna.

A javító tanár több dolgozatban is ugyanazokat a megoldásokat találta, így az egyetem igazgatótanácsa bekérte a kurzus összes hallgatójának a dolgozatát – ekkor derült fény az incidensre. Mint kiderült, 125 diák csalhatott úgy a záróvizsgáján, hogy összebeszéltek és együttműködtek, vagy más egyetemekről gyűjtötték be a válaszaikat.

A vizsga a washingtoni kongresszus működéséről szólt, a hallgatók pedig hazavihették a teszteket és otthon tölthették ki azokat, nem pedig az egyetemen, a tanárok előtt kellett letenniük a vizsgát – írja a Magyar Nemzet. A Harvard vezetősége nyilatkozatában kiemelte, hogy a hallgatók megsértették az egyetem szabályzatát, és akár egy évre is eltilthatják őket tanulmányaiktól. Az intézmény egyik diákja úgy nyilatkozott: a szóban forgó kurzus az egyik legkönnyebb az egyetemen.

Idén a New York állambeli Nassau Countyban kellett szigorúbb biztonsági körülmények között lebonyolítani az egyetemi felvételi vizsgákat, miután kiderült, hogy több diák másokkal íratta meg írásbelijét – olvasható a Magyar Nemzet cikkében. 

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X