nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Börtönbe került a vizsgacsaló

Az angoltudás sokat ér: akár négyszáz fontot is fizetnek érte. De ha ezért más helyett kell vizsgát tenni, nem csoda, ha börtönbe csukják az embert.

nyest.hu | 2010. május 3.
|  

„Nem csoda, ha be akar hozzánk jutni valaki, hiszen egyetemünk az Egyesült Királyság tíz legjobbja között van” – nyilatkozta büszkén a Warwick Egyetem szóvivője annak kapcsán, hogy egy kínai fiatalember csalni próbált az egyetem angol nyelvi vizsgáján. A próbálkozás azonban nem járt sikerrel. A 24 éves Jiawen Fengről kiderült, hogy valaki más irataival igazolta magát, mivel az illető lefizette, hogy vizsgázzon le helyette.

A Birminghamben élő fiatalember 400 fontnyi összegért vállalta a megpróbáltatást – és bizony lebukott. Hiába volt nála ugyanis az eredetileg vizsgára kötelezett honfitársának kínai útlevele, a táskájában benne voltak saját iratai is, és amikor a biztonságiak gyanút fogtak, és átkutatták Feng táskáját, kiderült, hogy másra akarta áttestálni a nyelvtudását. Csak éppen nem a megfelelő módszerrel – tudósít a Telegraph.

Hogy miért ér meg ekkora kockázatot valakinek egy vizsga? Nos a Warwick Egyetemen (ahová, mint a szóvivő is hangsúlyozta, sokan áhítoznak) a külföldi diákoknak át kell menniük egy az angol tudásukat tesztelő vizsgán. E nélkül el sem kezdhetik tanulmányaikat az egyetemen. A „lefizetőnek” tehát nem volt meg a megfelelő szintű nyelvtudása, és így próbált hozzájutni – máséhoz. A vállalkozó kedvű Feng azonban valószínűleg legközelebb már nem próbálkozik ilyesmivel: az iratokkal való visszaélés miatt ugyanis fél év börtönre ítélték.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X