nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Bojkottra készülnek Marosvásárhelyen

A Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) magyar oktatóinak zöme támogatta azt a bojkottfelhívást, amelyet a Bolyai Kezdeményező Bizottság (BKB) adott ki, mert az egyetem román vezetői hallani sem akarnak a magyar főtanszékek megalakításáról – derült ki a BKB csütörtöki közleményéből.

MTI | 2011. november 25.
|  

A BKB-nak az egyetemi struktúrák bojkottjára vonatkozó felhívását a MOGYE magyar oktatóinak több mint 96 százaléka aláírta, s ez azt jelenti, hogy nem vesznek részt a hamarosan esedékes egyetemi választásokon, továbbá bojkottálják az egyetemi döntéshozó szervek munkáját is.

A MOGYE román többségű szenátusa olyan chartát fogadott el a tanügyi törvény előírásai ellenére, amely lehetetlenné teszi az önálló magyar tagozat létrehozását. Vagyis a MOGYE vezetősége az egyetem működési szabályzatának elfogadásakor és módosításakor a törvény azon előírásait nem vette figyelembe, amelyek a magyar tannyelvű oktatásra vonatkoznak, holott a tanügyminiszter személyesen is felszólította az egyetemet, hogy a chartát igazítsák az új jogszabályhoz.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X