nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Bocsánatot kér a Google

Nyilvános bocsánatkérésre kényszerült a Google Ausztráliában. A cég szeretné fenntartani a jó kapcsolatokat, s újra megígérték, hogy minden előírást be fognak tartani.

IT café, Dajkó Pál | 2010. július 13.
|  

Tegnap megszületett az első határozat a Google Street View wifiadatgyűjtése kapcsán. Az ausztrál adatvédelmi biztos, Karen Curtis hivatalos közleményben hozta nyilvánosságra, hogy vizsgálatuk szerint a cég a véletlenszerű adatgyűjtéssel megsértette az ország adatvédelmi törvényeit, s ezzel arra szorította rá az amerikai vállalatot, hogy nyilvánosan bocsánatot kérjenek a történtek miatt.

A jelenlegi ausztrál törvények szerint a biztos semmiféle szankciót nem tud alkalmazni a jogsértés miatt, ám a szövetségi rendőrség is elindított az ügyben egy vizsgálatot, ennek lezárultával lehet szó esetlegesen lépésekről. Curtis mindensetre méltányolta, hogy a Google kezdetektől együttműködik a hatóságokkal, kinyilvánított céljuk, hogy betartsák az ország törvényeit, s igyekeznek módosítani a gyakorlatukon, valamint roppantul sajnálják, hogy egy „egyszerű hiba” miatt kialakult ez a konfliktus Alan Eustace fejlesztési és kutatási alelnök a bocsánatkérő bejegyzésben újra elmondta, hogy szó sincs szándékosságról, nem akartak wifiadatokat gyűjteni.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X