nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
BlogAkadémia

BlogAkadémia néven blogok közötti versenyt hirdetett a Blogter és a Magyar Író Akadémia; a szeptember 17. és november 17. között folyó vetélkedésben bármilyen témában lehet írni, bár a szervezők a leginkább irodalomról, színházról, kultúráról olvasnának.

MTI | 2009. szeptember 23.
|  

A részvételhez mindössze egy blog létrehozására és egy regisztrációs lap kitöltésére van szükség október 4-ig. Ezután már csak a bejegyzéseket kell megírni, havonta legalább négyet. A zsűri végül öt szempont alapján értékeli majd az írásokat: a témafelvetés újszerűsége, az íráskészség, a világos, követhető megfogalmazás és gondolatmenet, az eredetiség, valamint a helyesírás szerint.

A szervezők szabad teret engednek a témáknak, ám nem titkolják: szívesen olvasnának irodalomhoz, színházhoz, kultúrához kapcsolódó bejegyzéseket, ajánlókat, helyszíni beszámolókat, kritikákat, olvasói, hallgató, nézői véleményeket, vagy akár önálló irodalmi alkotásokat is. Hangsúlyozzák azonban, hogy nem az egyes bejegyzéseket, postokat versenyeztetik külön-külön, hanem a blogok teljes tartalmát.

A november végi eredményhirdetésen az első három helyezett, valamint egy közönségdíjas blog díjazásban részesül. A legjobb blogger részt vehet a Magyar Író Akadémia szépíró mesterkurzusán 2010 tavaszától; a második helyezett a Magyar Író Akadémia zártkörű, tavaszi írói szemináriumán csiszolhatja stílusát; végül a harmadik legszínvonalasabb blog írója egy 10 ezer forint értékű könyvcsomaggal lesz gazdagabb. A közönség által legjobbnak talált blogger a Magyar Író Akadémia szerkesztők mesterkurzusán vehet részt 2010 tavaszán.

„A verseny célja, hogy minőségi blogok, írások szülessenek, elinduljon egyfajta tehetséggondozás, a blogok népszerűséghez jussanak, az írókat pedig a rendelkezésünkre álló internetes eszközökkel támogassuk” – írják a szervezők a versenykiírásban.

Mióta Justin Hall amerikai újságíró 1994-ben elkezdte írni a világ első blogját (internetes naplóját), több mint százmillió hasonló oldal keletkezett a világhálón. Ma a bloggerek legnagyobb kihívása kitűnni a milliók közül, miközben olvasói oldalról egyre nagyobb az igény a minőségi írások iránt – olvasható a Felvételi Információs Szolgálatnak (FISZ) a BlogAkadémia indulása kapcsán kiadott közleményében.

Információ
X