nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Bírálta a kormányzatot, meggyilkolták

Számos újságíró tiltakozott csütörtökön a kurd parlament szulejmaníjei épülete előtt egy, a kurd autonóm régió vezetését bíráló fiatal újságíró minapi meggyilkolása miatt.

MTI | 2010. május 14.
|  

A gyilkosság nagy visszhangot váltott ki  a kurd közvéleményben, több tüntetést rendeztek az elmúlt napokban az elkövetők megbüntetését követelve.

„Folytatjuk a népi megmozdulásokat, vizsgálatot és Szárdast Oszmán újságíró gyilkosainak azonosítását követelve” – mondta Kamal Raúf, az Ulati című kurd lap főszerkesztője.

A 22 éves egyetemistát, aki több kurdisztáni lap munkatársa volt, május 4-én rabolták el fegyveresek az erbíli egyetemi városból. Holttestét egy nappal később találták meg, főbe lőtték.

A főszerkesztő elmondta: független vizsgálatot követelnek a gyilkosság ügyében, de sürgetik a  helyi kurd kormányzat belügyminiszterének és az erbíli biztonsági szolgálat vezetőinek távozását is. Raúf az autonóm kurd régió elnöke, Maszúd Barzani vezette Kurdisztáni Demokratikus Pártot  (PDK) is felelősnek mondta az újságíró haláláért, aki meggyilkolása előtt hevesen bírálta a PDK-t.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X