nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Befellegzett a szelfinek: itt a dróni!

Mai felgyorsult világunkban már az őrületek sem tartanak sokáig. Épphogy megszoktuk a szelfizést, megszületett a drónizás.

nyest.hu | 2014. május 12.
|  

Januárban még sokan hitték azt, hogy 2014 a szelfi éve lesz. És míg a különböző közösségi oldalakon és az internetes médiában továbbra is hódít a szelfiőrület, a drónok már a láthatáron vannak, és egy új őrület, a drónizás veszi kezdetét. Ezt írja legalábbis a The Guardian blogja.

A dróni-t egy drón, azaz repülő robot segítségével lehet elkészíteni – úgy, hogy rászerelünk egy kamerát. Olyan szelfivideót csinálhatunk vele, ami a levegőből mutatja a résztvevőket, például így:

A magyar dróni a szelfi mintájára az angol dronie magyarítása. Az angol kifejezést Alexandra Dao használta először egy, a fönti videóhoz fűzött kommentjében. A videón Amit Gupta internetes vállalkozó és barátai láthatók a San Francisco melletti Bernal-dombon. A videó kisvártatva vírusszerűen kezdett terjedni az interneten, és vele együtt az új kifejezés, a dróni angol eredetije is.

Dróni
Dróni
(Forrás: nyest.hu)

Kérdés, hogy jól tesszük-e, ha a selfie mintájára magyarítjuk a dronie-t. mert végül is az űrfi, a légfi és a drónfi vagy drónszelfi is elképzelhető magyarítások lennének. Éppen ezért kérjük olvasóinkat, szavazzanak a dronie legjobb magyarítására!

1.

Mi a dronie magyar megfelelője?

:
dróni
légfi
űrfi
drónszelfi
drónfi
penderítő

Forrás

Move over selfies … here come the dronies

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X