nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Balettelőadás a kommunikációról

A művészetek között nagy az átjárhatóság: erre jó példa a Zéró Balett előadása, ami Lázár Ervin Öt hat hét című novelláját „táncosítja meg”.

nyest.hu | 2010. április 13.
|  

Hogy kerül a novella a táncparkettre? Az irodalom és a táncművészet együttműködése nem újdonság, a Zéró Balett új előadása mégis figyelemre méltó újításokkal él. A kortárs táncszínház Lázár Ervin novelláit veszi alapul egy formabontó darabhoz.

A kultura.hu cikke beszámol róla, hogy a Szabó Kristóf rendezte, Berger Gyula koreografálta előadást a Bakelit Multi Art Centerben láthatja a közönség. A rendhagyó összművészeti táncelőadásról megtudhatjuk, hogy a kiindulópontot Lázár Ervin Öt hat hét című novellája szolgáltatta hozzá.

„A magány és annak legyőzése” – így fogalmazza meg az író alaptémáját a kultura.hu cikke. Ehhez pedig kommunikáció, közösséget létrehozó párbeszéd szükséges, hiszen e nélkül „nincs igazi, mély alapokon nyugvó etikai és érzelmi rend a világban”. Az 567 Cool címet kapott előadás a novella nyomán a kommunikációt vizsgálva foglalkozik ezekkel az állandóan aktuális kérdésekkel.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X