nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Az összefogás oktatást terem

Középiskolai tandíjakat biztosít, illetve információs és kommunikációs technológiákat telepít a fejlődő országok iskoláiban három szervezet összefogása.

Edupress | 2010. április 9.
|  

Középiskolai tandíjakat biztosít majd, valamint információs és kommunikációs technológiákat telepít a fejlődő országok iskoláiban az Earth Institute, az Ericsson és a Millennium Promise, így javítva az oktatás általános minőségét és elérhetőségét - írja a tozsdeforum.hu. A „Connect To Learn” – Csatlakozás a tanulásért kezdeményezés célja, hogy a világ minden gyermeke számára elérhetővé tegye az alap- és középfokú oktatást.

A három szervezet együttes célja, hogy együttműködésükkel segítsék a jelenleg globális válságban szenvedő oktatást, és felhívják a figyelmet arra, hogy több mint 70 millió fiú és lány nincs beiratkozva általános iskolába, a hiányzó feltételek okán pedig mintegy száz millió gyermek nem tud középiskolába járni. Úgy vélik továbbá, hogy az oktatás minősége azok számára sem megfelelő, akiknek lehetőségük van iskolába járni. Az Earth Institute, az Ericsson és a Millennium Promise a „Connect To Learn” – Csatlakozás a tanulásért kezdeményezésében külön hangsúlyt fektet a lányok középfokú oktatására, miután ők számos társadalomban olyan speciális korlátokba ütköznek, amik az iskolai tanulmányaikat még inkább akadályozzák.

Kezdeményezésük azonban nem csak a figyelem felkeltésére, hanem pénz gyűjtésére is irányul, online adakozás, vállalati együttműködések és alapítványi befektetések révén. Az így összegyűlt pénz szolgál majd a középiskolai ösztöndíjak finanszírozására, továbbá a forrásokból lehetőség lesz az iskolák közötti együttműködés kibővítésére. A tervek szerint a diákokat az internet kötné össze más országokban tanuló társaikkal. Ezen célok elérése érdekében a kezdeményezés az elkövetkező hónapok során együttműködéseket köt és felkészül a maximális globális hatás kifejtésére.

A kezdetben biztosított középiskolai ösztöndíjak, valamint az iskolákban telepített információs és kommunikációs technológiák javítják majd Afrika szubszaharai térségének 10 országában fél millió embert elérő Millenniumi Falvak infrastruktúráját, ezzel biztosítva a globális oktatási kezdeményezés programadó erőfeszítéseinek sikeres beindítását. A kezdeti afrikai telepítést követően a szövetség feladata az lesz, hogy más fejlődő országokban is támogassa az oktatást és ösztöndíj-kampányokat, illetve további együttműködéseket alakítson ki az ügy globális támogatásához.

Hans Vestberg, az Ericsson elnök-vezérigazgatója szerint: „A szélessávú technológia mára a világ minden részén létfontosságú, és képes lehetővé tenni a minőségi, 21. századi oktatást, az alapfokú és középfokú oktatás szintjén is”.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X