nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Az oroszok már Izraelben vannak...

...de csupán békés céllal: az orosz ajkú újságírók kongresszusát tartják meg Tel-Aviv városában. A rendezvényre több száz újságíró érkezett.

nyest.hu | 2010. május 26.
|  

Ötven ország négyszáz újságírója gyűlt össze azon a médiakonferencián, amelyet Izraelben rendeztek meg az orosz média képviselőinek. A rendezvény fő témája az orosz nyelv és kultúra megőrzése, és az erre kínálkozó lehetőségek – írja az rt.com weboldal.

Hogy miért épp Izrael? Nos, a választás nem véletlen. Tel-Avivban, ahol a kongresszust tartják, a népesség egyötöde beszél oroszul. Az izraeli orosz kisebbség körülbelül másfél millióra tehető, és a világ számos országában él még jelentős számú orosz ajkú lakosság. Ukrajnában több mint nyolc millióan, Kazahsztánban majd’ négy és fél millióan élnek, de még az Egyesült Államokban is két és fél millió fölött van a számuk.

Nem véletlen hát, hogy a konferencián a világ szinte minden tájáról találunk orosz újságírókat. A cikk tanúsága szerint érkeztek Ausztráliából, Peruból és Vietnamból is, de természetesen európai országok is képviseltetik magukat az ötnapos eseményen.

Az oroszok számára oly fontos esemény résztvevőit még Dmitrij Medvegyev orosz elnök is köszöntötte, és az orosz nyelv és kultúra terjesztésének fontosságát hangsúlyozta levelében.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X