nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Az EBESZ kéri az ő követelményeinek teljesítését is

A bécsi székhelyű Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) azt kérte szerdán, hogy az általa szintén bírált médiatörvény módosításakor Budapest tegyen eleget az EBESZ követelményeinek is, ahogy azt tenni készül az Európai Bizottság elvárásainak megfelelően - jelentette a Reuters hírügynökség.

MTI | 2011. február 17.
|  

„Ha a magyar kormány most megváltoztatja a törvényeket, a médiaszabályozást módosítani szükséges az olyan EBESZ-kötelezettségek figyelembe vételével is, mint a média pluralizmusa és az információ szabad áramlása" – hangoztatta egy közleményben Dunja Mijatovic, a szervezet sajtószabadság-képviselője.

„Kérem a magyar hatóságokat, hogy ragadják meg ezt az alkalmat, és hozzák összhangba sajtótörvényeiket az EBESZ-kötelezettségekkel, amelyeket ők is aláírtak" – folytatódik a közlemény.

Az EBESZ-t különösen nyugtalanítja az, hogy az új magyar médiahatóságot és médiatanácsot kizárólag a kormánypárt, a Fidesz által támogatott tagok irányítják, mert ez alááshatja a média sokszínűségét – jegyezte meg a Reuters.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X