nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Az Apple kezében a Google+

A Google kérelmezte az Apple-től, hogy új közösségi portáljának, a + (Plusznak) alkalmazásait tegye elérhetővé az iPhone és iPad készülékeken

nyest.hu | 2011. július 6.
|  

A Google hivatalosan kérte az Apple-t, hogy hagyja jóvá az iPhone-ok és iPad-ek számára új közösségi oldalát, a + (Plusz) használatát – derült ki egy Google-alkalmazott személyes oldalán kiposztolt hozzászólásából – írja a BBC.

A Google számára fontos, hogy a Facebook kihívójának tekintett új közösségi portál a lehető legtöbb helyről elérhető legyen. Ha az Apple úgy dönt, hogy nem engedélyezi a + alkalmazás futtatását készülékein, a Google egy böngésző-alapú alkalmazásra szorítkozhat majd a népszerű készülékeken.

Az Apple a múltban már két fontos Google-alkalmazást is visszautasított: így jártak a Voice és a Latitude elnevezésű alkalmazásokkal is. A céget egyébként is komoly támadások érik ellentmondásos befogadási eljárásai miatt. (Emlékezetes például, amikor letiltották a nem hivatalos Wikileaks-alkalmazást, de tiltottak le Oscar Wilde-regényből készült képregényt is melegek közti csók ábrázolása miatt.)  Az Apple végül könnyített befogadási szabályain az USA Szövetségi Kommunikációs Felügyelete vizsgálódásait követően.

A Google+ egyelőre zárt, meghívásos módszerrel próbálható csak ki. Az első beszámolók nagyon pozitívak a közösségi portállal kapcsolatban, a szakértők szerint méltó kihívója lehet a jelenleg 700 millió felhasználót számláló Facebooknak.

Az Apple döntését persze befolyásolhatja az is, hogy két komoly versenytárs háborújához ad muníciót, ha engedélyezi a + alkalmazások befogadását.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X