nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Az állatkert csúcsformában van

A Fővárosi Állat- és Növénykertben már hét indiai kölyökoroszlán él a három felnőtt állat mellett az India-házban.

MTI | 2013. május 25.
|  

Újabb három fiatal taggal bővült az indiai oroszlánok állománya a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A kisoroszlánok április 14-én születtek, az örömteli eseményt pénteken jelentették be sajtótájékoztató keretében az intézményben.

„Babyboom van Budapesten. Az elmúlt évek tudatos minőségfejlesztő munkája állatgyerekek formájában is testet öltött. Az állatkert csúcsformájában van: még soha nem lehetett ennyi különleges állatot látni itt egyszerre” – mondta Persányi Miklós, a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója, mielőtt igazi meglepetésként közölte az újabb állatszaporulat hírét.

Az állatkertben az első alommal együtt így már hét indiai kölyökoroszlán él a három felnőtt állat mellett az India-házban. A márciusi két hím és két nőstény kisoroszlán – Surina (Istennő), Salima (Boldog), Sachin (A lényeg) és Sinha (Hős) – féltestvéreiről egyelőre nem tudni, milyen neműek, mivel még várni kell ennek megállapításával, az első oltásokkal és az orvosi vizsgálattal.

Az új lakók érkezése mellett egy másik fiatal állatot is ünnepelt az intézmény pénteken: Asha, a februárban született kiselefánt életének századik napja alkalmából főtt rizsből, répából és egyéb zöldségekből álló tortát kapott. A „születésnap” apropójából mutatták be Kovács Zsolt Asha és rokonai című könyvét is, amely nemcsak az állatkerti látogatók kedvencévé vált kiselefántot, de a budapesti intézményben valaha élt legendás vastagbőrűeket és a tartásukhoz kapcsolódó történeteket is megismerteti az olvasóval.

Sós Endre állatorvos elmondta: Asha remekül fejlődik, a születésekor becsült 75-80 kilogrammos súlyát mára megduplázta, a kezdeti problémákat elfelejtve gondtalanul fogyaszt szinte mindent, amit anyja, Angele is. Az ünneplésére készített tortát hangos trombitálásokkal fogadta.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X