nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Elismerés a múzeumpedagógusnak
Átadták az idei MúzeumCafé Díjat

Dabi-Farkas Rita, a Ludwig Múzeum múzeumpedagógusa kapta idén a múzeumi szakma rangos elismerését. A szakember megértési nehézségekkel élő fiatalok számára szervezett programjaival érdemelte ki a szakmai díjat.

nyest.hu | 2015. április 7.
|  

A 2007-ben alapított MúzeumCafé, azaz a magyar múzeumok kéthavonta megjelenő magazinja 2015. március 25-én ítélte oda díját egy olyan múzeumi dolgozónak, aki saját szakterületén korszerű, előremutató szemlélettel hozott létre valamit. A díjat az elismert múzeumi szakemberekből álló szerkesztőség a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum múzeumpedagógusának, Dabi-Farkas Ritának ítélte, írja a museum.hu.

A Művészetek Palotájának épületében működő Ludwig Múzeum (népszerű nevén LuMu) élen jár a múzeumpedagógiai programok szervezésében. Különös hangsúlyt fektetnek arra, hogy a valamilyen hátránnyal élők számára is elérhető közelségbe hozzák a múzeum kiállításait. Így külön tárlatvezetéseket tartanak például vakok és gyengénlátók számára is. Dabi-Farkas Rita azért kapta most a rangos elismerést, mert ő dolgozta ki és koordinálta azt a programsorozatot, amelyet a múzeum megértési nehézségekkel élő fiataloknak szervezett. A munkában a LuMu mellett a Kiscelli Múzeum és a Mezőgazdasági Múzeum is részt vett.

Ludwig Múzeum
Ludwig Múzeum
(Forrás: Wikimedia Commons / Padrag / GNU-FDL 1 2)

Dabi-Farkas Rita munkacsoportja évek óta szervez családi programokat Down-szindrómás, autista, oxigénhiánnyal született vagy más okokból értelmi akadállyal élő gyermekek és családjaik számára. A 2014. januárjában kezdődő programsorozat keretében azonban már 14 évesnél idősebb, megértési nehézségekkel élő diákok is részt vehettek a múzeum kreatív foglalkozásain. Gratulálnunk Dabi-Farkas Ritának a múzeumpedagógiai programokhoz és a rangos elismeréshez!

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X