nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
100 pendrive: Oszama sokat e-mailezett

Oszama bin Laden kiterjedt internetes levelezést folytatott annak ellenére, hogy a rejtekhelyéül szolgáló pakisztáni házban nem volt internetkapcsolat - tudta meg egy neve elhallgatásával nyilatkozó amerikai terrorelhárítási szakértőtől az AP hírügynökség.

MTI | 2011. május 13.
|  

Az al-Kaida vezére telefon és internetkapcsolat nélküli abbotábádi házában számítógépen írta meg üzeneteit, amelyeket hordozható adattárolóra, pendrive-ra mentett le. Megbízottai a pendrive-ról egy távoli internet-kávézóban másolták ki e-mailbe az üzenetet, s küldték el a címzettnek. Ugyanígy, internet-kávézókban elvégzett másolás után jutottak célba a bin Ladennek szánt üzenetek.

Az abbotábádi házban a terroristavezért megölő kommandósok mintegy száz USB-kulcsot találtak, amelyeken telefonok és elektronikusposta-címek vannak, de kérdés, hogy hány használható még közülük. Az al-Kaida tagjai már elkezdték az e-mail címek változtatását.

Az amerikai haditengerészet kommandósai által begyűjtött adathordozókon olyan sok dokumentum van, hogy az amerikai titkosszolgálatoknál toborzás kezdődött arabul tudók összegyűjtése érdekében, hogy legyen, aki átnézi az anyagot. A vizsgálatban részt vevők szerint az amerikai elhárítás tudomására jutott információk nem utalnak új terrorakcióra, de kiderül belőlük, hogy Oszama bin Laden részt vett az al-Kaida műveleteinek irányításában jóval azután is, hogy amerikai részről azt hitték, átadta az ellenőrzést a helyettesének, Ajman az-Zavahrinek.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X