nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • Libertate: @durek: "Igen sok párhuzam vonható a nyelvek és a gének működése, viselkedése között." Val...
  2020. 07. 06, 08:35  Mi is az az Uralonet?
 • durek: jav: talán segítene kiküszöbölni a hagyományos, de joggal vitatott családfa modell hiányos...
  2020. 07. 05, 16:54  Mi is az az Uralonet?
 • durek: @Cypriánus: Talán itt lenne az ideje egy új módszertan kidolgozásának a nyelvészetben: Nye...
  2020. 07. 05, 16:16  Mi is az az Uralonet?
 • Libertate: @szigetva: Elolvastam - Akkor szerkesztő vagy - mert én azt mondtam, hogy az vagy - mert a...
  2020. 07. 05, 13:01  Mi is az az Uralonet?
 • szigetva: @Libertate: Nagyon klassz, hogy azt is te mondod meg, hogy én mivel vagyok tisztában és mi...
  2020. 07. 05, 11:11  Mi is az az Uralonet?
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Adatlopással vádolják a Tagged.com közösségi portált

Világszerte több mint 60 millió internethasználó adatainak ellopásával vádolja a New York-i főügyész a Tagged.com közösségi portált, amely az oldalra jelentkezettek személyes címtárát „kifosztva” akar újabb felhasználókhoz jutni.

MTI | 2009. július 13.
|  

Andrew Cuomo a magánélet megsértése és megtévesztő marketingtevékenység címén kíván eljárást kezdeményezni a közösségi oldal ellen.

„A Tagged.com több millió ember címtárát és személyes adatát lopta el. A felhasználók magánélete akkor sérült, amikor a közösségi oldal leveleket küldött a névjegyalbumokban található címekre, és ezzel az etikátlan és törvénytelen magatartással kínos helyzetbe hozta a felhasználókat” – írta közleményében a főügyész.

Az iwiwhez hasonló közösségi oldalt 2004-ben hozta létre két harvardi diák, Greg Tseng és Johann Schleier-Smith. A kaliforniai központú Tagged.com a Facebook és a MySpace után közel 80 millió felhasználóval a harmadik legnagyobb közösségi oldalnak vallja magát.

Az főügyész szerint az oldal a felhasználók többségét csalással szerezte. A gyanútlan címzetteknek olyan üzenetet küldött, amely azt a látszatot kelti, hogy a címzett valamelyik barátja fotókat küldött számára a Tagged.com oldalán. A címzettnek a képek megtekintéséhez még azelőtt taggá kell válnia, hogy látta volna a fotókat. Az újdonsült felhasználó névjegyalbumából pedig újabb és újabb felhasználókat gyűjtenek.

A Tagged.com a panaszok hatására átmenetileg felfüggesztette az online tagtoborzó kampányát.

Greg Tseng szerint közel 2000 panaszlevelet kaptak olyan felhasználóktól, akik akaratuk ellenére meginvitálták a névjegyzékükben szereplő összes kapcsolatukat.

„A Tagged.com felhasználói naponta kétmillió új baráti kapcsolatot létesítenek az oldal egyedi lehetőségeinek révén” – írta közleményében Tseng, hozzátéve, hogy a panaszokra válaszolva átmenetileg szüneteltetik ezt a funkciót.

Cuomo szerint a Tagged.commal kapcsolatos kifogás sokkal több, mint technikai probléma. „Az oldal a betörés online megfelelője, amellyel ellopják a címjegyzékeket és hamis leveleket küldenek címtárban talált összes felhasználónak” – magyarázta az ügyész.

A rendszert arra tervezték, hogy a címzettek mindenképpen válaszoljanak az oldalon regisztrált felhasználó nevében küldött levelekre, és így maguk is taggá váljanak. A Tagged.com ezután különféle ajánlatokat zúdít a véletlenül taggá lett felhasználóra.

A New York-i főügyész az eljárással az oldal tisztességtelen magatartásának szeretne véget venni, illetve bírság kiszabását kezdeményezi.

Információ
X