nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Beharangozó
A szavak forradalma

Március 14-én este rendezik meg Budapesten a Pilvaker elnevezésű rapszavalóversenyt.

nyest.hu | 2012. március 14.
|  

Pilvaker – A szavak forradalma címmel látható és hallható március 14-én este a VAM Design Centerben egy különleges szavalóverseny, amelyen a hazai könnyűzene képviselői, rapperek és „slammerek” ötvözik a kortárs könnyűzene elemeit a klasszikus költészet darabjaival. Az esemény célja, hogy a zenészek tisztelegjenek az 1848-as forradalmi ifjúság előtt.

Ma este a fellépők két kategóriában mutathatják meg a tudásukat. A „slam poetry” kategória meghívásos, a „rap” kategóriába bárki pályázhatott. A pályázatokat  a  verseny szervezői 2012. február 9-től február 27-ig fogadták és bírálták el. Ebbe a kategóriába megadott 19. századi költemények modernizált változatával lehetett pályázni. A pályaműveket öt forradalmi költő összesen tíz veséből lehetett elkészíteni. A modernizálandó költők Petőfi Sándor, Vörösmarty Mihály, Kölcsey Ferenc, Gyulai Pál és Tompa Mihály.

Ma este a zsűri, illetve a közönség szavazatai alapján legjobbnak ítélt tíz vers-rap hallgatható meg. Az előadóknak fejenként 3-3 percük lesz arra, hogy bemutassák műveiket. És az este végére az is kiderül, ki lesz közülük a legjobb. A nyest részletesen is beszámol majd az eseményről.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X