nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A románok 57 százaléka nem használ internetet

A románok 57 százaléka még soha sem használta az internetet, a bukaresti kormány 10 százalék alá szeretné csökkenteni ezt az arányt.

MTI | 2011. október 13.
|  

A Krónika című romániai magyar napilap szerdán arról számolt be, hogy Kolozsváron tartották meg a Digitális Menetrend Romániáért elnevezésű konferenciát, amelyen Irena Riviere-Osipov, az Európai Bizottság illetékes képviselője közölte: az Európai Unió lakosságának harminc százaléka, mintegy 150 millió ember soha nem internetezett. Ez az arány országonként változik,  jóval magasabb a szegényebb államokban, valamint ahol nincs jól kiépült infrastruktúra.

Románia is ez utóbbi kategóriába tartozik, a lakosságnak mintegy 34 százaléka használja a világhálót, míg 57 százalék még soha nem internetezett. Az EU tervei szerint 2013-ra valamennyi uniós háztartás számára elérhetővé válik az internet.

Moldován József romániai távközlési államtitkár elmondta: Romániában csak 2020-ra várható, hogy valamennyi háztartás rendelkezni fog internettel. Jelenleg az ország 85 százalékát fedik le a különböző internetszolgáltatók. Az államtitkár szerint az Unió esetében ez az arány jelenleg 95 százalék.

Hozzáfűzte, a román kormánynak hosszú távon az a célja, hogy az internetet nem használó román állampolgárok aránya tíz százalék alá csökkenjen.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 Pesta 2011. október 13. 17:57

Talán inkább európai uniós színvonalú béreket kéne megcélozni a szegényebb államokban. Aki a villanyszámlát se tudja fizetni (sőt, petróval világít a faluszélen), annak aligha pont az internetezés hiánya a fő gondja. Az illetékes elvtársnőt inkább ez izgassa.

Információ
X