nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Fekete Microsoft
A Microsoft először „megy” Afrikába

A Microsoft most először adott ki egy olyan szoftvercsomagot, ami afrikai nyelveken is elérhető.

nyest.hu | 2011. december 21.
|  

A fekete kontinens számítástechnikai fejlődése új fejezethez érkezett. A nagy cégek eddig általában hanyagolták Afrikát, afrikai nyelvű alkalmazásokat csak elvétve lehetett találni – a Google fordítója például 2009 óta szuahéliül (és afrikaansul) is elérhető. A Microsoft mostani új „Afrika csomag” nevű szoftver-összeállításában a Windows 7 és Internet Explorer 9 is szerepel többek között.

Az eseményről hírt adó cikk címe szerint az angolon és francián kívül öt afrikai nyelven érhető el a szoftvercsomag. Az öt „szerencsés” afrikai nyelv pedig a Kelet-Afrikában széles körben elterjedt szuahéli, Etiópia hivatalos nyelve, az amhara, és három nigériai nyelv, az igbo, a hausza és a joruba.

Fekete Afrikában ezek számítanak a legnagyobb számban beszélt nyelveknek. Ezeken kívül csak a zulut , a malgast, és az oromót beszélik még 20 milliónál többen – sorrend szerint Dél-Afrikában, Madagaszkáron, illetve Etiópiában. Az afrikai nyelveket célzó szoftvercsomag fejlesztése már két éve tart, és eredetileg 10 nyelvet érintett volna, köztük név szerint említve a zulut is.

Forrás

Technesstivity: Microsoft Announces Free ‘Africa Pack’ For Genuine Windows 7 Users






Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X