nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A Magyar Nyelv és Magyar Könyv Ünnepe a Budai Várban

Lassan hagyomány, hogy szeptember első hétvégéjén a Szentháromság tér megtelik magyar könyvekkel. Csemegézzen!

nyest.hu | 2010. augusztus 25.
|  

2010. szeptember 3-5 között nemcsak egyszerűen könyves standokkal találkozhatnak az érdeklődők – a Magyar Nyelv és Könyv Ünnepén a látogatók történelmi környezetben találkozhatnak a magyar könyvkiadókkal, könyvterjesztőkkel és az alkotókkal. Az immár hagyománnyá vált eseményt azért rendezik éppen a Szentháromság téren, mert 1473-ban itt született meg az első magyar nyomtatott könyv Hess András mester budai nyomdászműhelyében. A rendezvény így voltaképpen főhajtás a magyar nyelv és a magyar könyves múlt legértékesebb öröksége előtt – írja az Orient Press Hírügynökség.

A szeptember 3-ai megnyitón Szőcs Géza kulturális államtitkár és Budavár polgármestere mondanak köszöntőt, este pedig a Muzsikás együttes koncertjére mulathat a közönség.

Szombaton délelőtt gyermekprogram várja a kisebbeket, délután fellép a Bartók Táncegyüttes, Szarka Gyula (Ghymes) bemutatja Alku című albumát, a 110 éve született Márai Sándor tiszteletére pedig Bács Ferenc színművész tart emlékestet. Este a Hot Jazz Band ad koncertet.

Vasárnap folytatódnak a gyerekprogramok, az író-olvasó találkozók, míg délután a Márai Szalon várja az irodalom kedvelőit a színpadon. A rendezvényt a Hetero-Sapiens fiatal együttes latinos hangulatú koncertje zárja.

A rendezvény ideje alatt a legkisebbek számára különböző kézműves foglalkozásokat (arcfestés, könyvkötés, könyvjelzőkészítés, papírmerítés) tartanak, a felnőtteket pedig borválogatás és kerámia kiállítás várja. A könyvkiadók újdonságokkal, akciókkal, író-olvasó találkozókkal, dedikálásokkal készülnek.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X