nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Mobil-lefedettség a metrón: csak az olimpiára!

A budapesti metróra lehet panaszkodni, de legalább van mobiltelefonos fedettség. Végre a londoni metróvonalakon is lesz az olimpiára, 2012-re.

MTI / dpa | 2010. szeptember 23.
|  

A telekommunikációs szolgáltatók eddig vonakodtak kiépíteni a hálózatot a világ legrégebbi metróvonalán, mivel nem állt rendelkezésükre a befektetéshez szükséges 100 millió font (32,6 milliárd forint).

Boris Johnson polgármester azonban ezúttal koncentrált összefogásra vette rá a szolgáltatókat, mondván: ez a 2012-es olimpiai játékokhoz való hozzájárulás – tájékoztatott a brit sajtó szerdán.

A jelentések szerint a polgármester a felszín alatti mobilhálózat kiépítésére valószínűleg már korábban ígéretet tett a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak (IOC) az olimpiai játékok rendezési jogának elnyerése érdekében. Az IOC a játékok ideje alatt feltehetően sok információt szeretne okostelefon-alkalmazásokon keresztül eljuttatni az érdeklődőknek.

A londoni metró hálózata 400 kilométer hosszú, a vonalak mintegy a fele fut a föld alatt. A világváros lakóinak jelentős hányada heti összesítésben órákat tölt a metróvonatokban.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X