nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A leggyakoribb okostelefon-alkalmazások

A T-Mobile felmérése szerint a tulajdonosok egyre inkább kihasználják a telefonok ezen lehetőségeit, de például a férfiak és a nők természetesen más módon teszik ezt.

IT café | 2011. március 19.
|  

Az okostelefon-tulajdonosok közül sokan most ismerkednek az alkalmazások világával – derül ki a T-Mobile friss felméréséből, melyet három portálon, a NőkLapjaCafé, a HotDog.hu és a Technet.hu olvasói között készítettek 2011 februárjában. A kutatásban résztvevők 96 százaléka szokott naponta valamilyen alkalmazást használni. A férfiak négyszer, míg a nők háromszor hívják segítségül az applikációkat 24 óra leforgása alatt.

1200 okostelefon-tulajdonosból közel nyolcszázan érzik úgy, hogy otthonosan mozognak az applikációk világában, a többiek még csak most ismerkednek a jelenséggel. Ennek ellenére szinte mindenki szeret kísérletezni: a megkérdezettek közül 10-ből 9-en rendszeresen használják a telefonjukon futó alkalmazásokat.

Az, hogy kinek milyen telefonja van, illetve, hogy azon milyen operációs rendszer fut, meghatározza alkalmazáshasználati szokásait: az iPhone-tulajdonosok 5, az Androidot, a Badát és Windows Mobile-t használók 4, míg a Symbian rendszerrel működő készülékek tulajdonosai csak 3 alkalmazást szoktak használni.

A válaszolók majdnem fele (42%) az alapján dönti el, milyen alkalmazást vesz igénybe, hogy mi könnyíti meg a mindennapjait. A legtöbben, minden harmadik megkérdezett konkrét információkat szerez így, de a barátokkal való kapcsolattartás (25%) és a szórakozás (21%) is kiemelt jelentőségű. A férfiak között jellemzőn többen vannak azok, akik praktikus célokból nyúlnak az applikációkhoz, ezzel szemben a nők inkább az ismerőseikkel szeretnek kommunikálni. A legnépszerűbb alkalmazások a közösségi oldalak közül kerülnek ki, minden negyedik ember ezt választotta. Ezt követi az e-mail (18%), a navigációs rendszerek (15%) és a mobil böngészők (13%) használata.

A megkérdezettek több mint hatoda gyakran, közel felük pedig időnként szokott új alkalmazást letölteni okostelefonjára, több mint harmaduk azonban egyáltalán nem látogatja azokat a különböző platformokat, ahonnan ezek elérhetők. A férfiak majdnem negyede rendszeresen frissíti mobilja alkalmazás-parkját, míg ez az arány csak 14 százalék a nők körében. Az iPhone-tulajdonosok a legaktívabbak, közülük tízből kilencen gyakran vagy alkalmanként töltenek le új applikációkat, míg az androidos és badás készülékek tulajdonosainak 79 százaléka tartozik ebbe a táborba.

Az, hogy ki honnan tájékozódik az új alkalmazásokról, erősen összefügg a válaszadó korával. A 21 évnél fiatalabbak körében fontos, hogy barátaik milyen programokat használnak, és köztük a legmagasabb azok aránya is, akik netes áruházakban keresgélnek. Ezzel szemben az idősebbek főleg szakmai oldalakon, fórumokon végzik a célirányos keresést.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X