nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Egyre többen használnak okostelefont

Az emberek 30 százalékának már van okostelefonja, s 28 százaléka tervezi, hogy fél éven belül beszerez egy ilyen készüléket a KutatóCentrum csütörtökön közzétett Smartphone Reportja szerint.

MTI | 2011. szeptember 9.
|  

A tanulmány kimutatta,  míg a férfiak 37 százaléka használ okostelefont, addig a nőknek csupán 23 százaléka. Kor szempontjából a fiatalok vannak túlsúlyban: a 35 év alattiak 37 százaléka használ ilyen telefont, az idősebbeknél ez az arány 22 százalék.

Az újgenerációs telefon egyre több eszközt helyettesít. A hagyományos funkciókon – telefonálás, sms-fogadás/küldés – túl az okostelefont a tulajdonosok közel háromnegyede használja személyes információinak kezelésére és zenehallgatásra, míg tízből hatan hang, kép vagy film rögzítésére. A navigációs funkciót minden második válaszadó veszi igénybe, 43 százalékuk játszik, míg egynegyedük dokumentumokat is szerkeszt telefonja segítségével.

A pénzügyek intézésében nem ennyire „mobilak”: fizetésre vagy banki ügyek intézésére csak a megkérdezettek 19, illetve 5 százaléka vállalkozik.

A felhasználók az internetes funkciókat is egyre jobban kiaknázzák. Az okostelefont használók 76 százaléka internetezik készüléke segítségével: 49 százalék e-mailezik, 42 százalék közösségi oldalakat látogat, míg tízből hárman híreket böngésznek. A mobilinternet-penetrációt tovább növeli, hogy a hagyományos mobiltelefont használók ötöde szintén netezik készülékén.

A KutatóCentrum a reprezentatív felmérését 2011 augusztusában több mint 2.200 internetező online megkérdezésével végezte.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 peterbodo 2011. szeptember 9. 14:01

reprezentatív? 2200 internetező megkérdezésével?

Információ
X