nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • szigetva: @mederi: A Pángea 175 mó éve bomlott fel. De tök mindegy, nem hogy 60 mó évre nem látunk v...
  2023. 01. 31, 09:33  Urál‒Altaj
 • mederi: @szigetva: 47 Megjegyzés: "..képtelenség, hogy 200 millió évvel ezelőtti nyelvről beszélsz...
  2023. 01. 31, 08:52  Urál‒Altaj
 • mederi: @szigetva: Az az érdekes, hogy a mai Olaszország déli részén találhatók un. "óriások sírja...
  2023. 01. 30, 12:50  Urál‒Altaj
 • szigetva: @mederi: Én úgy tudom, emlősök már éltek a dinoszauruszokkal együtt is, de ez végülis mind...
  2023. 01. 29, 18:17  Urál‒Altaj
 • mederi: @Fülig James: Nincs ötletem, annál is inkább, mert szegények lehet, hogy egyszerre , vagy ...
  2023. 01. 29, 18:06  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A gimnazistáknak is megnyílt a Határtalanul! program

Az idén már gimnáziumok is pályázhatnak az általános iskolák és a szakiskolák mellett a „Határtalanul!” tanulmányi kirándulási programra – hívta fel a figyelmet Répás Zsuzsanna nemzetpolitikai helyettes államtitkár kedden Budapesten.

MTI | 2012. április 24.
|  

A helyettes államtitkár a programról tartott tájékoztatónapon kiemelte: tavaly közel tizenötezren kapcsolódhattak be a programba, és idén is hasonló számban utazhatnak külhoni tanulmányi kirándulásra diákok. E célra ötszázmillió forint áll rendelkezésre a költségvetésben – jelezte. Répás Zsuzsanna annak a reményének adott hangot, hogy a gazdasági helyzet javulásával lehetőség nyílik majd a program további bővítésére.

A nemzetpolitikai helyettes államtitkár felidézte azt az országgyűlési határozatot, amellyel azt a célt tűzték ki: minden magyar diák, mielőtt befejezi iskolai tanulmányait, legalább egyszer ellátogasson külhoni magyarlakta területre. Hangsúlyozta: azt szeretnék, ha minél többen eljuthatnának a külhoni magyar történelmi helyszínekre, és minél több emberrel megismerkedhetnének a diákok, minél több személyes élményt szerezhetnének.

Csete Örs programigazgató arra hívta fel a figyelmet, hogy az intézmények Horvátországba és Szlovénia magyarlakta területeire szervezett kirándulásokhoz is kérhetnek támogatást az idei évtől. A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. a Határtalanul! program keretében március 9-én tette közzé pályázati felhívásait a Kárpát-medence magyarlakta területeire irányuló iskolai utazásokról.

A Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek című felhívás keretében az alapfokú oktatás 7. osztályos tanulóinak (az általános iskolák, valamint a hat- és nyolcosztályos gimnáziumok megfelelő évfolyamain tanuló diákjainak) külhoni utazásai támogathatók.

Az Együttműködés szakképző iskolák között című felhívás esetében magyarországi és külhoni szakképző iskolai oktatásban tanuló 9-12. évfolyamos diákok szakmai együttműködésének támogatására lehet pályázni.

Az Együttműködés gimnáziumok között című felhívás keretében pályázni lehet magyarországi és külhoni gimnáziumi oktatásban részesülő diákok együttműködésének támogatására. A program további részletei a www.hatartalanul.eu honlapon olvashatók.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X