nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • mederi: @arafuraferi: 21 Hát bizony, az írott források, és képek, néha(?) becsapják az embert..
  2022. 12. 05, 20:36  Álszölkup garázdálkodik a Wikipédián
 • mederi: @Fülig James: 18 Kiegészítés a válaszomhoz. -Megnéztem a linket, de az nem az ural szó ere...
  2022. 11. 29, 10:54  Urál‒Altaj
 • mederi: @Fülig James: 18 Az idéző jelben lévő kérdő mondatrészt magából a cikkből idéztem, de nem ...
  2022. 11. 28, 21:55  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @Fülig James: Alighanem itt arról lehet szó, hogy az obi-ugor összeesküvés végül, a 18. sz...
  2022. 11. 26, 11:19  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @szigetva: Azt a reményt mederi pénzéből finanszírozzák, csak ő nem tud róla.
  2022. 11. 26, 11:12  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A Firefox is gyorsítani kényszerül

A Mozilla Firefox új JavaScript-fordítójának legalább olyan gyorsnak kell lennie, mint a Google Chrome és az Apple Safari fordítóinak.

IT café, Barna József | 2010. július 15.
|  

Az Apple Safari windowsos változatának kiadása, de különösképpen a Google Chrome megjelenése kellemesen felpezsdítette a korábban gyakorlatilag állóháborúba merevedő böngészőpiacot, elsősorban azért, mert termékeny rivalizálásra ösztönözték a fejlesztőket. Ma a piaci befolyáson túl két nagy területen folyik presztízsverseny a szereplők között: az egyik a webes szabványok követése – melynek benchmarkjáról nincs konszenzus a riválisok között –, a másik pedig a JavaScript-végrehajtási teljesítmény.

Utóbbiban az egyik legnépszerűbb böngésző, a Firefox egyelőre nem jeleskedik. A Mozilla azonban az év eleje óta dolgozik egy olyan új, futásidejű fordító fejlesztésén, amellyel megpróbálja ledolgozni a lemaradását e téren. A fejlesztők a héten számoltak be arról, hogy a JägerMonkey (ez az új, metódusalapú compiler neve) az egyik elterjedt benchmarkban most már jobb teljesítményt nyújt, mint a böngésző jelenlegi motorja, a TraceMonkey, de a cél az, hogy rivális megoldásokat is legalább utolérjék, de ha lehet, le is hagyják.

A JägerMonkey ugyanazt a webkites Nitro assemblert használja, mint amit a Google Chrome és az Apple Safari. A Mozilla fejlesztői azt remélik, hogy ha ezt összeházasítják saját, tracing-elvű fordítójukkal, a JavaScript-végrehajtási teljesítmény tovább javul majd. Ez az előfeltevés azonban még igazolásra szorul, a két fordító integrálását csak most kezdik el.

A tervek szerint az új JavaScript-motornak szeptember 1-jére el kell készülnie, és ha sikerül tartani a határidőt, ez kerül majd a Firefox 4.0-be. A böngésző e kiadása jelenleg béta-stádiumban van, a végleges változat megjelenése a kurrens ütemterv szerint novemberre várható.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X