nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A belga börtönlakók harmada illegális bevándorló

Túlzsúfoltak a belgiumi börtönök, de több hely lenne, ha kitoloncolnák a foglyok harmadát, akik illegálisan tartózkodnak az országban – állapította meg egy nacionalista flamand párt, miután megkapta a vonatkozó adatokat a kormánytól.

MTI | 2011. október 18.
|  

Az Új Flamand Szövetség (N-VA) régóta követelte  az adatok nyilvánosságra hozását, amit végül megkapott az illetékes államtitkártól – jelentette hétfőn a De Standaard flamand lap on-line kiadása. Ezek szerint Belgiumban 11 ezren ülnek börtönben, bár a férőhelyek száma csupán 9000. 3300 azok száma, akik – túl azon, hogy valamilyen bűnügy elkövetése miatt ítélték el őket – illegálisan tartózkodtak Belgiumban.

Az N-VA szerint a megoldás az volna, ha ezeket a külföldieket kiutasítanák. A belga államnak sok országgal van megállapodása arról, hogy a Belgiumban elítéltek hazájukban üljék le büntetésüket, ám a gyakorlatban ennek nemigen szereznek érvényt – marad a túlzsúfoltság.

Sarah Smeyers (N-VA), a belga parlament igazságügyi bizottságának elnöke kiszélesítené a bírák jogkörét: a jövőben lehetőségük lenne arra, hogy büntetésként kiutasítsák az illegális tetteseket, és meg is tiltanák, hogy a jövőben visszatérhessenek Belgiumba.

Akit mégis újra elfognak, annak le kell töltenie korábbi büntetését. Az N-VA szerint a kábítószer-kereskedőket vagy tolvajokat jobban sújtaná a kitoloncolás kockázata, mint az, hogy egy időre bevonuljanak a börtönbe, majd szabadulásukat követően ismét alámerüljenek az illegalitásba.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X