nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
3000 dollárt nyerhet, ha mesél a munkanélküliségről

Hogyan hat a fiatalokra a munkanélküliség? Ha tud mesélni, jelentkezzen a nemzetközi esszéversenyre.

nyest.hu | 2010. március 8.
|  

Szakállas, de időtálló vicc:

– Mit mond a munkanélküli bölcsész annak a bölcsésznek, akinek van munkája?

– Egy sajtburgert és egy kis kólát kérek.

Nos, nem is kell bölcsésznek lenni ahhoz, hogy a fent leírt helyzet valakivel előforduljon. Ha nem is ilyen rossz a helyzet, azért bizonyára mindannyiunk környezetében akad olyasvalaki, aki az iskolapadot odahagyva hosszas és idegőrlő keresgélés után sem akad megfelelő munkahelyre.

Akiknek van hasonló tapasztalata, azok most – ha írásba önti azokat –, busás jutalomban részesülhetnek. Nemzetközi esszéversenyen indulhatnak ugyanis, amely a következő kérdésekre keresi a választ: Hogyan hat a fiatalokra a munkanélküliség? Mit lehet tenni, hogy a helyzet javuljon? A pályázaton 18 és 25 év közötti fiatalok jelentkezését várják a világ minden országából. Az érdeklődők angol, francia vagy spanyol nyelvű esszével nevezhetnek, amelynek terjedelme nem haladhatja meg a 4 ezer szót (nagyjából 10 gépelt oldal). De a szervezők a videós megoldásokat is szívesen látják: ezeket majd a Youtube-ra kell feltölteni. Egy jelentkező akár mindkét kategóriában is indulhat egy-egy munkával. Beküldési határidő: március 16.

A díjakat a Világbank, a svéd és a norvég kormány finanszírozza, ennek megfelelően azok nem mondhatók szegényesnek: az első helyezett  esszéíró 3 ezer, a második 2 ezer, a harmadik ezer dollárt vihet majd haza, míg a videó kategóriában a legjobb versenyző 2 ezer, a második ezer, a harmadik pedig 5 00 dollár boldog tulajdonosa lehet.

Bővebb információ a pályázatról itt olvasható.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X