nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Veszélyben az Őshaza?

A Helsinki Egyetem diákszervezete megszüntette az Alkukoti (Őshaza) című finnugrisztikai népszerűsítő kiadvány támogatását.

Fejes László | 2010. december 28.
|  

Az Alkukotit a Helsinki Egyetem rokon népekkel foglalkozó bizottsága adja ki minden évben. A színvonalas kiállítású, színes kiadványban a rokon népek helyzetéről, történetéről, kultúrájáról szóló cikkek, illetve a finnugor területekre tett utazásokról szóló beszámolók olvashatók.

A költségvetésben keletkezett űr miatt az idei, 12. szám nem készült el, de a diákok egyelőre nem adják fel. Az egyetem diákszervezetétől érkező támogatás a kiadás költségeinek csak a felét fedezte, és ez az összeg még pótolható. Számítanak a finnországi Finnugor Kulturális Alap támogatására, de a Helsinki Egyetem diákszervezetének általános projekttámogatására, illetve speciális, kiadványok számára fenntartott alapjára is.

Az Alkukoti néhány száma az interneten is elérhető.

Az Alkukoti Finnország egyetlen olyan lapja, mely kifejezetten a finnugor népekkel és nyelvekkel foglalkozik. Emellett ez a Helsinki Egyetem földrajzilag legszélesebb körben ismert kiadványa.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X