nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Kiesett a „finnugor himnusz”
Ismét a döntőben a buranovói nagyik

A buranovói nagyik bejutottak az elődöntőből a döntőbe, ám a nagy esélyesek mégsem ők, hanem azok, akik részt sem vettek az elődöntőn.

Fejes László | 2012. március 7.
|  

Az általunk már korábban bemutatott „finnugor himnusz” a múlt héten felkúszott a nem hivatalos orosz eurovíziós kvalifikációs lista tetejére, de végül mégsem válogatták be a döntőbe. Ez talán annak köszönhető, hogy a szervezők nem akartak két etnozenekart is beválogatni a döntőbe. Feltehető tehát, hogy a Osan Yöstä-t a buranovói nagyik szorították ki.

Az udmurt nénik eddig már kétszer indult a versenyen, de a döntőt még nem sikerült megnyerniük, így nem jutottak ki a nemzetközi megmérettetésre. Az Osan Yöstä úgy határozott, hogy a buranovói nagyikat mint a finnugorok képviselőit támogatni fogja, és arra kérik rajongóikat, illetve az összes finnugort, hogy szavazzanak rájuk.

Oroszország euróvíziós képviselőjét március 7-én választják ki, a versenyt az orosz állami televízió egyes (Rosszija) csatornája közvetíti. Az indulók listája már megtekinthető a neten.

Az oroszországi döntő nagy esélyeseként Gyima Bilan és a t.a.T.u. volt énekesnőjének, Julia Volkovának duettjét tartják, bár nem is vettek részt az elődöntőkben. Mivel azonban Bilan már kétszer lett második a döntőben, Volkova pedig egyszer a harmadik helyet szerezte meg, a szabályok értelmében joguk van még egyszer szerencsét próbálni.

A nemzetközi versenyt májusban rendezik Bakuban: ezen a nemzeti versenyek győztesei vesznek részt.

Forrás

Suomalais-ugrilaisten laulu ei päässyt Euroviisuihin

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X