nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Finnugorok képviselik Oroszországot az eurovíziós fesztiválon

Meglepetésre a zsűri nem az orosz popcsillagok közül választott, hanem az udmurt nagyikat küldte Bakuba.

Fejes László | 2012. március 8.
|  

Oroszországban március 7-én választották meg, kik fogják képviselni a bakui döntőben a résztvevő országok legnagyobbikát (mely területét tekintve a Föld legnagyobb állama). A 140 milliós országot egy néhány százezres népből származó nyugdíjas amatőr kórus fogja képviselni.

Az esemény óriási jelentőségű az udmurtok, az oroszországi finnugor népek, sőt, minden oroszországi kisebbségi szempontjából. Az oroszok jelentős része némi megvetéssel tekint a kisebbségekre, nyelvüket, kultúrájukat alacsonyabb rendűnek tartja. Ha az udmurt nagyik sikeresen képviselik Oroszországot, esetleg meg is nyerik a nemzetközi döntőt, az alapvetően megváltoztathatja sokuk hozzáállását.

Ismerve a dalfesztivál szavazási tendenciáit, nyilvánvaló, hogy a szavazók többsége nem a zenei teljesítmény, hanem nemzeti-politikai szimpátia alapján szokott szavazni. Ebből kiindulva szinte borítékolhatjuk, hogy Észtország és Finnország ezúttal az orosz (udmurt) versenyzőket fogja támogatni. Kíváncsian várjuk, hogyan fog viselkedni Magyarország.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
3 Roland2 2012. március 8. 17:35

"Kíváncsian várjuk, hogyan fog viselkedni Magyarország." Valszeg semlegesen,ugyanis tavaly sem adtunk pontokat sem az észteknek,sem a finneknek (akiktől pedig a legtöbbet kaptuk),ami azér' tuskóság volt a magyar küldöttség részéről.

2 maxval 2012. március 8. 16:44

Magyarország a sumérul éneklő versenyzőket fogja támogatni. A halszagú finnugrászok alatt eleve kikapcsolja a tévét.

1 BozkurtlarÖlümü 2012. március 8. 11:53

A Zizi Laborban nem ők szerepeltek?

Információ
X