nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
„zománca a jókedv,
alatta pedig a jó agyag csupa gondolat”

Ha nem tudsz kétannyit hallgatni, mint beszélni, akkor kár, hogy kinyisd a szád.

MTI | 2015. november 22.
|  

A testvéri összetartásról és a testvérgyűlöletről szóló meséket hallhat a közönség Berecz András Kossuth-díjas ének- és mesemondó lemezbemutató estjén december 5-én a Nemzeti Színházban – hangzott el az M1 aktuális csatorna szerdai adásában.

Berecz András
Berecz András
(Forrás: Wikimedia Commons / Solymári / CC BY-SA 4.0)

Berecz András elmondta, hogy az esten a Láttam a Holdat előttem című lemezt mutatják be. Hozzátette: kedves foglalkozása olyan meséket találni, amelyeket mások nem fedeztek fel. „Életem nagyobbik része, amikor másokat meghallgatok. Azt szokták mondani, hogy két fület kaptál és egy nyelvet. Ha nem tudsz kétannyit hallgatni, mint beszélni, akkor kár, hogy kinyisd a szád. Ez a mesemondó esetében is így van”.

Kiemelte: nagyon szereti azt az állapotot, amikor az ember úgy kacag, hogy még gondolkozik is. Van a nevettetésnek olyan fajtája, amelyikben egyáltalán nem muszáj gondolkozni, de van olyan, amelyiknek zománca a jókedv, alatta pedig a jó agyag csupa gondolat – vélekedett. Mint mondta, nem kész szöveget tanul meg, „kicsit ott születik a színpadon a mese”, amelyhez a közönség is hozzájárul a viselkedésével, reakcióival.

Az albumon közreműködik Kovács Nóra, Kovács Judit, Navratil Andrea, Demeter László, Dsupin Pál és Szabó Dániel.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 lcsaszar 2015. november 23. 16:31

Háromszor el kellett olvasnom, mire megfejtettem:

Mázas (és nem zománcos, az a vaslábas) cserépedényről, és nem agyagedényről van szó. Már ha kiégetik... Tényleg gondolkoztam egy sort...

Információ
X