nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Zenész- és bölcsészdiplomával madárijesztőnek állt

Muzsikáló madárijesztőnek állt zenészdiplomával egy férfi Nagy-Britanniában.

MTI | 2012. október 13.
|  

A 22 éves Jamie Fox a zene mellett angol irodalomból diplomázott, de nem lelt jobb állást. Norfolkban húzhatja el a madarak nótáját egy 10 hektáros birtokon, amiért 250 fontot kap hetente, azaz havonta 350 ezer forintnak megfelelő fizetséget. A gazda azért szerződtette Foxot, mert a statikus, avagy hagyományos madárijesztőkre rá se hederítenek a madarak.

A muzsikus fényes, narancssárga kabátban ukulelével  apró, gitárszerű hangszerrel , tangóharmonikával és kolomppal felszerelkezve teljesíti szolgálatát. Olajrepcemagvakat őriz a mohó madárcsőröktől, főként foglyokétól. Nem kell egész nap zenélnie, csak ha „légitámadás” éri a birtokot. A gazda javasolta élő madárijesztőjének, hogy szerelkezzen fel nyugággyal és jó könyvvel is.

„Az ukulele nemigen riasztja el őket, a tangóharmonika már jobb, de a leghatásosabb a kolomp”  idézte a BBC brit sajtóorgánum a diplomás zenészt, akinek munkaköri leírásában nemcsak muzsikálás szerepel, hanem riasztós hessegetés is. Így, ha megjelennek a magrablók, azonnal fel kell pattannia nyugágyából és támadásba lendülni. „Jamie remekül dolgozik. Sokkal hatásosabb bármi másnál”  mondta a gazda.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X