nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Videojátékkal tanítják az amerikai katonákat

Iraki hadszínteret tartalmazó videojátékkal tanulhatnak az amerikai katonák – no nem lövöldözni, hanem az idegen nyelvet.

nyest.hu | 2010. június 8.
|  

Képzeljünk el egy iraki színtereket felhasználó videojátékot – valószínűleg egyből a lövöldözés jut eszünkbe. Létezik azonban olyan videojáték is, amelyben a terepszínű ruhába öltöztetett katonáknak nem lövöldözniük kell, hanem iraki arabul beszélgetni a helyiekkel – számol be a Kotaku.com.

A Taktikai Nyelvsorozat névre hallgató játék az amerikai Alelo cég terméke. A játék jelenleg négy nyelven létezik, melyek: az iraki arab, az afganisztáni pastu, az afganisztáni dari és egy francia változat Afrika francia nyelvterületű részeiről. Vagyis olyan helyeken beszélt nyelvek ezek, ahol az amerikai katonák rendszeres bevetésre kerülhetnek.

A játék során a katonáknak a helyi lakosokkal kell kommunikálniuk, miközben nemcsak a nyelvet gyakorolják, hanem a helyi gesztusok jelentéséhez is hozzászokhatnak. Hiszen egy legyintés mást jelenthet Afganisztánban, mint a nyugati kultúrákban. A virtuális hadszíntér így nagyban hozzájárulhat a valós szituációkban nem ritka félreértések elkerüléséhez.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X