nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Dalolva angolul

Egy talpraesett és feltehetőleg fiatal New Jersey-i középiskolai tanár, Grace Poli bevonta a spanyolajkú fiatalok angoloktatásába az iPodot. A siker nagy, bár a módszer nem új: a zene és a nyelvtanulás kapcsolatára már többen rájöttek, iPodot azonban még nemigen vetett be senki – számolt be róla az iot.hu.

nyest.hu | 2009. június 23.
|  

Az iPoddal történő nyelvoktatás lényege, hogy a gyerekek készítenek egy listát azokról a dalokról, amelyeket a tanórán fel szeretnének dolgozni. Grace Poli végighallgatja őket, pedagógiai szempontból kiszűri a használható és kevésbé használható darabokat, és az órán a dalszövegek segítségével ismerteti a nyelvtani problémákat. A diákok a módszerrel jelentős szókincsre is szert tesznek.

A tanár és ötletgazda maga is érintett a kérdésben. „A testvéreim Ecuadorból jöttek az USA-ba, és elég nehezen alkalmazkodtak, mert nem tudtak elég jól angolul. Ezért döntöttem el, hogy segíteni fogok a diákoknak az angoltanulásban” – mondta.

A program, amelyet az iPod maga is támogat, változó időtartamig szponzorálja a diákokat – van, akiket csak néhány hónapig, van, akiket akár évekig is. A számonkérés hagyományos módon: tesztekkel, vizsgákkal történik. Az oktató elmondása szerint az eddigi eredmények igen biztatóak.

Információ
X