nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Véget ért az érettségi-időszak

Pénteken véget értek a középiskolákban a középszintű szóbeli érettségi vizsgák, és ezzel lezárult a tavaszi érettségiszezon.

MTI | 2013. július 1.
|  

Az Oktatási Hivatal korábbi tájékoztatása szerint a középszintű érettségik szóbeli vizsgáit június 17-e és június 28-a között – a vizsgabizottságot működtető intézmények (középiskolák és kormányhivatalok) által meghatározott napon, illetve napokon – bonyolították le. Ebben az időszakban 1225 érettségiztető telephelyen, 3525 vizsgabizottság előtt csaknem 330 ezer középszintű szóbeli vizsgát tartottak.

A vizsgabizottságok a középszintű szóbeli vizsgák után hirdetik ki a vizsgázók valamennyi érettségi vizsgaeredményét. A vizsgázó, a kiskorú vizsgázó szülője a bizottság döntése ellen – az eredményhirdető értekezlet után öt napon belül, kizárólag jogszabálysértésre való hivatkozással – fellebbezést/törvényességi kérelmet nyújthat be az iskolán keresztül a területileg illetékes kormányhivatalnak címezve – tudatták.

A tanév rendjében meghatározott 16 nap alatt 1225 vizsgahelyszínen 133225 érettségiző írásbeli vizsgáit tartották meg. Az írásbeliket az emelt szintű szóbeli vizsgák követték június 6-ától 13-áig, ez idő alatt 38813 szóbeli vizsga volt 147 vizsgahelyszínen, 2553 tantárgyi bizottság előtt.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X