nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Kezdődnek a szóbeli érettségik

Véget ért az emelt szintű szóbeli vizsgák időszaka, hétfőn megkezdődnek a középszintű szóbeli érettségik – közölte az Oktatási Hivatal pénteken az MTI-vel.

MTI | 2013. június 17.
|  

A közlés szerint az árvíz miatt volt néhány vizsgázó, aki a mentési munkálatokban való részvétel, vagy az utazás lehetetlenné válása miatt nem tudott részt venni emelt szintű szóbeli vizsgáján. A kormányhivatalok a vizsgák átszervezésével az ő számukra is biztosították a szóbeli vizsga letételének lehetőségét.

A középszintű érettségik szóbeli vizsgáit június 17-e és június 28-a közötti időszakban – a vizsgabizottságot működtető intézmények (középiskolák és kormányhivatalok) által meghatározott nap(ok)on – bonyolítják le. Ebben az időszakban 1225 érettségiztető telephelyen, 3525 vizsgabizottság előtt közel 330 ezer középszintű szóbeli vizsgára kerül sor.

A vizsgabizottságok a középszintű szóbeli vizsgák után hirdetik ki a vizsgázók valamennyi érettségi vizsgaeredményét. A vizsgázó, a kiskorú vizsgázó szülője a bizottság döntése ellen – az eredményhirdető értekezletet követő öt napon belül, kizárólag jogszabálysértésre való hivatkozással – fellebbezést/törvényességi kérelmet nyújthat be az iskolán keresztül a területileg illetékes kormányhivatalnak címezve – tudatták.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X