nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Van-e élet mások halála után?

Singer Magdolna „Boldogan éltek, míg meg nem haltak... és azután?” című gyászterápiás foglalkoztató könyvét mutatja be szombaton kora délután a Móra Könyvkiadó a XIX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon.

MTI | 2012. április 21.
|  

Singer Magdolna gyásszal foglalkozó mentálhigiénés szakember könyve se nem mese, se nem történet. A szerző hasonlatok és hétköznapi példák segítségével magyarázza el a gyerekeknek a halál fogalmát, valamint beszélgetésre és együttgondolkodásra szólítja fel a szülőket.
A kötet megmutatja, hogyan lehet beszélni a halálról, a szomorúságról, a dühről, a bűntudatról, valamint mindenféle érzelemről, amely a gyász gyakori kísérője. A szülőknek kapaszkodót nyújt, hogyan állhatnak gyászoló gyermekük mellé, foglalkoztató feladataival pedig segíti a kicsiket a gyász feldolgozásában.

„Sajnos a kultúránkban ma már nincsenek meg azok a kapaszkodók, rítusok, szabályok, amelyek a régebbi korokban átsegítették a családokat a gyász időszakán, megtartották őket, támaszt nyújtottak számukra” – véli a szerző.


Singer Magdolna munkája kapcsán azt tapasztalja, hogy napjainkban egy haláleset tétovaságot vált ki az emberekből, a gyászoló tanácstalan, hogyan legyen úrrá a fájdalmán, a környezete pedig nem tudja, miképpen segíthetne. A foglalkoztató könyv éppen ezért nem csak a gyerekeknek, de a szülőknek is támaszt nyújt abban, hogyan viszonyuljanak gyászoló gyermekükhöz. A kötet megmutatja, hogyan lehet beszélni a halálról, a szomorúságról, a dühről, a bűntudatról és mindenféle érzelemről, amely a gyász gyakori kísérője fogalmaz munkájáról a szakember.

A könyvben szereplő, rajzos és fogalmazást igénylő feladatok lehetőséget teremtenek arra is, hogy a család képessé váljon a beszélgetésre az elvesztett családtag vagy hozzátartozó haláláról és a hiánya okozta érzelmekről. A szerző a 7-11 éves korosztálynak ajánlja könyvét.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X