nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Ujjlenyomat-azonosítókat az iskolákba!

Ujjlenyomat-azonosító beléptető rendszer felszerelését tervezi Romániában egy iskola vezetősége, hogy csökkentse az igazolatlan hiányzások számát.

MTI | 2011. november 28.
|  

Az intézkedést a szatmárnémeti Bălcescu-Petőfi Általános Iskola vezetősége tervezi. Cristian Pop, a vegyes tannyelvű oktatási intézmény igazgatója a Krónika című napilapnak elmondta, hogy nem a teljes ujjlenyomat vizsgálata alapján működik az általuk kinézett rendszer, mindössze az ujjbegy néhány részének jellegzetességeit rögzíti. Az adatokat bizalmasan kezelik, így nem élhet vissza velük senki – fűzte hozzá az igazgató.


A végső döntést az iskola vezetőtanácsának kell meghoznia a szülők véleményének figyelembe vételével. Az önkormányzatnak fenntartásai vannak a berendezéssel kapcsolatban, elsősorban anyagi szempontok miatt kifogásolják a költséges beruházást. Kereskényi Gábor alpolgármester szerint elsősorban az önkormányzatnak és az iskolának kell kigazdálkodnia a pénzt, ugyanis a román oktatási minisztérium nem járul hozzá ebben az esetben a költségekhez. Mint mondta, a lehető legolcsóbb megoldást választják majd, hiszen először a középiskolákban próbálják szigorítani a ki- és belépést.

A román oktatási minisztérium az idéntől hadat üzent az iskolai hiányzásoknak. Daniel Funeriu oktatási miniszter radikálisan szeretné csökkenteni a hiányzások számát, és ezért már a tanév elején felkért valamennyi iskolát, hogy szigorúan ellenőrizze a diákok jelenlétét.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 doncsecz 2011. november 28. 09:13

Mindenki ezzel jön. A múltkor, amikor megtörtént a kaposvári gyilkosság, az újságunkban az SMS véleményezéseknél valaki azt mondta, csak úgy kerülhetőek ezek az esetek el, ha minden iskolában biztonsági őr, biztonsági rendszer kerül. Hol marad a nevelés? Ezzel komolyan lehet korlátozni az ilyesmit? Hát szervezzünk külön honvéd zászlóaljakat minden iskolának és akkor már ne a rendet tartsuk fenn, egyszerűbb ha megöljük a viselkedni és beilleszkedni nem tudókat.

Információ
X