nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Új weboldal kisgyerekeknek

A tartalomból: szórakoztató olvasmányok, programajánló, apróhirdetés, hírlevél, óvoda-ajánló, játszótér-kereső, képgaléria.

MTI | 2009. október 30.
|  

Új, és a készítők reményei szerint színvonalas és hasznos interaktív kommunikációs lehetőséget teremtett egy veresegyházi házaspár a veresiovisok.hu weboldal létrehozásával. Az elsősorban 2-6 éves gyermekek szüleinek szánt portál pár hét alatt kinőtte magát, fejlesztése „elkerülhetetlen” – mondta el Várhelyi Dóra, a honlap egyik készítője.

A 29 éves fiatalasszony a webfejlesztő férjével együtt megalkotott portálról azt mesélte: mivel egy olyan városban, ahol minden tizedik polgár óvodás korú gyermek, igen nagy szükség van egy informatív, több célra használható weboldalra, nekiláttak és megcsinálták. A veresiovosok.hu elsősorban közösségépítő funkcióval jött létre – tette hozzá Dóra, egy 9 hónapos és egy 3,5 éves kicsi édesanyja.

Az érdekes és szórakoztató nyújtó oldalakon kívül apróhirdetési lehetőségre, „gyerekorvos válaszol” és  „gyerekpszichológus válaszol” rovatra, játszótér-keresőre és programajánlóra is rábukkanhatnak a honlap látogatói, de kreatív ötletekből – közöttük nyomtatható színezőkből -, filmekből, játékokból, könyvajánlókból sincs hiány.

Külön felületet kaptak a helyi önkormányzati óvodák – emelte ki a főként marketinggel foglalkozó ötletgazda. Itt a pedagógusok elérhetőségétől kezdve a képgalérián át az aktuális hírekig megannyi információt találnak a szülők. Böngészhetnek a soron következő programokból vagy akár visszanézhetik az elmúlt időszak eseményeiről készült fotókat, videókat.

Mód van hírlevél igénylésére és saját profil létrehozására is – húzta alá Várhelyi Dóra. Ez utóbbi lehetőséggel élők képeket, videókat tölthetnek fel, ismerősöket kereshetnek, privát üzeneteket válthatnak egymással. Az ötletgazda szerint a helyből indult, immár a környéken, sőt az ország több pontján is ismertté vált weboldalról nem maradhattak ki a veresegyházi és térségi magánóvodák, családi napközik sem, mint ahogy „helyet” szorítottak a 2-6 éves korosztály számára meghirdetett foglalkozásoknak (úszás, tenisz, balett) is.

A fiatalasszony úgy fogalmazott: Veresegyház önkormányzata mindent megtesz azért, hogy maradéktalanul kielégítse az óvodai igényeket (a napokban átadott új intézmény révén ez sikerül is), mégis sok szülő inkább a legfeljebb 10 fős csoportokkal működő, s valamilyen „pluszt” nyújtó magánintézményeket választja. Még akkor is, ha lényegesen többet kell fizetni érte. A politikamentes veresiovisok.hu nekik is szól.

Várhelyi Dóra elmondta, hogy naponta körülbelül százan kattintanak a weboldalra, és jelenleg 60 regisztrált felhasználójuk van. Hamarosan új rovatokkal, például receptekkel bővül a kínálat, miközben a szerkesztők lehetővé kívánják tenni a rovatszponzorációkat, illetve bizonyos hirdetések közlését is. A sikereket érzékelve a fiatalasszony úgy véli, megérte a rengeteg munka.

A férj egy hónapon át dolgozott az oldalon, míg ő éjjelente ül a gép mellé, hogy még szebbé, még jobbá alakítsa a veresiovisok-hu-t. A házaspár az oldal bővítését ígéri, amihez várja a kisgyermekes szülők ötleteit.

Információ
X