nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Új Orosz Birodalom a Csendes-óceánon

Anton Bakov, az orosz állami duma volt képviselője, ma egyszerűen vállalkozó és utazó vásárolt néhány lakatlan szigetet a Csendes-óceánon, és kikiáltotta az Új Orosz Birodalom elnevezésű államot.

MTI/nyest.hu | 2011. október 3.
|  

A Komszomolszkaja Pravda című lapnak adott interjúban Bakov elmondta: manapság egy lakatlan sziget már százezer dollárért kapható, de a felső árhatár a csillagos ég. Ő maga jelenleg 16 szigetre

Az Amerikai Szamoa és a Francia Polinézia között elhelyeztekedő Cook-szigetekhez tartozó Suvarov atollt az azonos nevű orosz hajó fedezte fel 1814-ben, Bakov pedig idén vásárolta meg a szigetek kormányzóságától.

és egy szárazföldre – a Déli-sarkra tart igényt. Nem nyugtalanítja, hogy az érvényes nemzetközi szerződések értelmében a Déli-sark nem lehet senkié. Azt mondja, a szerződésekben csak arról van szó, hogy új szuverenitási igényeket nem lehet hirdetni, de ilyen igénye számos országnak volt és van, Nagy-Britanniától Argentínáig. „Az Orosz Birodalom pedig régen igényt tart, és a birodalom utódai vagyunk” – mondta.

Az új birodalomnak jelenleg hat alattvalója van, de Bakov szerint tömegesen érkeznek az állampolgársági kérelmek, és nem telik bele egy év, legalább egymillió lesz az alattvalók száma: bárkit befogadnak a volt Szovjetunió, valamint a korábban az orosz birodalomhoz tartozó Finnország és Lengyelország egy része területéről.

Bakov elmondta: ő miniszterelnök lesz, az uralkodás túl nagy felelősség. „És ha nem akarunk köznevetség tárgyává válni, az uralkodónak törvényesnek és elismertnek kell lennie” – hangoztatta, és jelezte, hogy tárgyalások folynak a Romanov-házzal. Alkotmányos, föderációs monarchiát tervez az alapító.

Az új állam jövendő kormányfője kifejtette: náluk jelenleg minden föld állami tulajdonban van, és nem hiszi, hogy ez valaha másképp lesz, de egyelőre az új birodalomnak még nincsenek törvényei, mert nincs még parlamentje sem. A parlament megalakítását jövő augusztus 31-re tervezik, akkor jöhet az alkotmány kidolgozása és a döntés a zászlóról.

Címer már van: a kétfejű orosz sas karmaiban a szovjet címerből kölcsönzött sarlót és kalapácsot tart, mert – mint mondta –, az új állam történelme közös a Szovjetunióval, és „mindenkin átment a XX. század szekere”.

Bakov úgy véli, hogy a birodalom újjászületése egyben az orosz nép újjászületése is, amely az 1917-es kommunista forradalommal megszűnt önmaga lenni.

Arra a kérdésre, hogy ki fog náluk az építkezéseken dolgozni, s hogy arra tádzsikokat, vagy kaukázusiakat kell felvenni, mint Oroszországban, Bakov azt válaszolta, hogy az oroszok mindig könnyen megtalálták a közös nyelvet más népekkel.

Nem titkolta, hogy nyereségre is számít a befektetésekből, és arról álmodik, hogy felépítse az orosz Hongkongot. Nem a Déli-sarkon, hanem közelebb az Egyenlítőhöz. „Ezek a befektetések messze hasznosabbak, mint például a Krasznodari területen. Ha másért nem, már csak azért is, mert egész éves üdülőhelyek, nem úgy, mint Szocsi, ahol három hónapig lehet nyaralni.

Bakov azt mondta, akadnak rajta kívül is, akik készek befektetni az elképzelésbe, és úgy vélte: az Új Orosz Birodalom elismerésével a későbbiekben nem lesz probléma.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X