nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Új fordítóprogram segíti a wikipédiát

A Microsoft által kifejlesztett WikiBhasha fordítóprogram megkönnyíti az angol szócikkek más nyelvekre való átültetését.

nyest.hu | 2010. október 19.
|  

A Wikipédia hatalmas tudásanyagot gyűjt össze, de többségében angol nyelven, ezek teszik ki a szócikkek majdnem egy negyedét. A Wikipédia igyekszik minél inkább megkönnyíteni az angol nyelvű cikkek más nyelvekre ültetését, ezért hozták létre a Microsofttal közösen a WikiBhasa fordítóprogramot.

Az új program a Microsoft korábbi fordítóprogramja (bing) által támogatott több mint 30 nyelvre való fordítást segíti elő a Laptopshop.co.uk beszámolója szerint. Ezek között szerepel a nagy világnyelvek mellet – mint az arab, a spanyol, a portugál, vagy a hindi – a magyar nyelv is.

Az új fejlesztéstől azt várják a Wikipédiánál, hogy kiegyensúlyozottabb lehet a különböző nyelvek jelenléte a legnagyobb online enciklopédián. A még csak béta verzióban létező WikiBhasha megkönnyítheti az angol nyelvű szócikkek átszerkesztését más nyelvekre, nagyban csökkentve az emberi fordítás idő- és pénzigényességét.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X